mandag 16. mai 2011

Kom mai, du skjønne milde!

Da er vi altså halvveis i mai, og så langt har den bydd på både strålende solskinnsdager og hutrige, regntunge dager. Jeg foretrekker nok det første alternativet, men ser jo at nedbøren gjør godt for naturen, så da får vi heller bare tåle det - sånn innimellom, iallefall...


"Stopp! Liljekonval!" Lykken var stor da jeg oppdaga liljekonval i oppkjørselen i dag!


I Beite-hagen står ting litt på vent. Vi skal grave rundt huset for å få bedre drenering, så opparbeiding av bedd må bare vente. Men i front av huset skjer det saker og ting! For å avgrense parkeringsplassen, har vi begynt å bygge opp en rabatt av pallekarmer.


Sånn så det ut i midten av april før pallekarmene.


Her er pallekarmene prøveplassert.


Og sånn ser det ut i dag. (Forresten deilig å se hvor grønne løvtrærne har blitt!)

De står altså to og to i høyden, og så langt har det blitt tre enheter bortover. I disse har vi planta Astrid Lindgren roser, søylebarlind, peppermyntebusk, vårfloks og en barlind som jeg mener het Summer Gold (må finne merkelappen). Skal sette inn mer etterhvert, for å fylle ut beddet med mer blomster sammen med de vintergrønne. Planlegger tre eller fire enheter til, og når alle er oppe skal de kles inn med liggende panel feks terrasebord. Blir bra når ujevn farge og metallet blir borte.


På lørdag kom rosene fra Draglands Planteskole, og de ser kjempefine ut! Så med masse nyinnkjøpt jord, gleder jeg meg til å plante dem i krukker og etterhvert nye bedd!


Ikke mindre enn nye 8 roser.

Ønsker alle en fin 17. mai!

1 kommentar:

  1. Pallekrager er et flott hjelpemiddel!
    Og så mange fine roser du har kjøp inn :)
    Må også kommentere den flotte utsikten fra huset ditt!
    Ha en fin 17mai:)

    SvarSlett